Odgovori na često postavljana pitanja

Na ovoj stranici možete pronaći odgovore na često postavljana pitanja. Ti odgovori će vam pomoći da se informišete o zakonskim propisima i tehničkim detaljima vezanim za našu delatnost. Ukoliko imate neko pitanja na koje nismo odgovorili, slobodno nam se obratite.

Zašto je neophodno da sigurnosne sisteme radi firma koja ima sertifikat?

U skladu sa uredbom Zakona o privatnom obezbeđenju od 1.1.2017. lice koje obavlja usluge sistema obezbeđenja, smatra se službenikom obezbeđenja i mora da poseduje službenu legitimaciju izdatu od MUP Srbije.
Takođe, neophodno je završiti školovanje i položiti stručni ispit u ministarstvu, sa kojim se obezbeđuju potrebne licence za stručno, kompetentno i sigurno obavljanje usluga sistema obezbeđenja.
Školovanje je završeno u u Institutu za prevenciju kriminaliteta.
Polaganje stručnog ispita se vrši pred komisijom u MUP Srbija, što podrazumeva i bezbednosnu proveru kandidata. Dobijanjem licence i lekarskim uverenjem dokaz je da je službenik obezbeđenja psihofizički sposoban za vršenje poslova tehničkog obezbeđenja.
Sve to klijentima daje ne samo veću, nego i jedinu pravu sigurnost, pošto su sistemi njihove zaštite  pod kontrolom i u evudenciji MUP-a. 
Samim tim, sve firme i pojedinci koji obavljaju sličnu delatnost a nemaju licencu, rade protivzakonito, a takođe sigurnost i garancija po zakonu i ne postoji.

Da li poslujete van Šapca

U dogovoru sa klijentom, naše usluge pružamo na teritoriji cele Srbije.


© Saša Elektro All rights reserved.
 Powered by M.D.S.